Competitie

Allereerst: competitie mag maar hoeft niet.  Wil je alleen recreatief spelen, dan ben je van harte welkom. 

En jeugd betekent in de tafeltenniswereld t/m 17 jaar.

Training
Elke maandagavond krijgt de jeugd van 19:00 tot 20:00 uur training. Dit gebeurt onder leiding van een gediplomeerd trainer. De trainingen vinden plaats in sporthal "de Meeuwen". Alle onderdelen van het spel komen aan de orde.

Vrij spelen
Vaak wordt de training afgesloten met een leuk spel. De jeugdspelers mogen er ook voor kiezen om het laatste deel van de training vrij te spelen.

Competitie
Je kunt kiezen om alleen de trainingsavonden te bezoeken, maar het is ook mogelijk om competitie te spelen. Je speelt of regulier of in duo 10 wedstrijden in een seizoen (voorjaar of najaar), waarvan de helft in Putten en de helft bij de tegenstanders. De thuiswedstrijden worden op zaterdag gespeeld in sporthal "Putter Eng", van 13:00 tot 15:30.

Op de maandagavonden is van 19:30 tot 23:00 de helft van de zaal van sporthal "de Meeuwen" gereserveerd voor de competitie van de senioren van TVP.

Training
Op maandagavond is er gelegenheid om tussen 20:00 en 21:00 uur te trainen onder begeleiding van een gediplomeerd trainer. Geef van te voren aan dat je wilt trainen, dan kan de trainer hier rekening mee houden.

Vrij spelen
Het is zeker niet verplicht om training te volgen. Je kunt er ook voor kiezen om de hele avond vrij te spelen. Er zijn meestal voldoende leden aanwezig waartegen je een balletje kunt slaan.

Competitie
Als je toch wat meer uitdaging zoekt, dan kun je je opgeven voor de competitie. Elk kalenderjaar worden twee competities van (meestal) elk 10 wedstrijden. De thuiswedstrijden worden in sporthal "de Meeuwen" gespeeld en starten om 20.00 uur (wees op tijd!). Wanneer de uitwedstrijden zijn hangt af van de speelavond van de tegenstander. De meeste clubs spelen op vrijdagavond.

Een team moet uit minimaal drie leden bestaan, omdat dit voor een competitiewedstrijd vereist is. De meeste teams bestaan echter uit vier leden, zodat je niet elke wedstrijd hoeft te spelen. Afstemming wie wanneer speelt gebeurt in goed overleg tussen de teamleden.
Een wedstrijd bestaat uit 10 partijen: elk teamlid speelt tegen elk teamlid van de tegenstander, dat zijn dus 3 x 3 = 9 partijen. Daarnaast wordt er één dubbelpartij gespeeld, die het tiende punt oplevert. Elke partij wordt gespeeld volgens "best-of-five"-games, waarbij een game gewonnen wordt als je 11 punten behaald hebt.

Uiteraard spelen we allemaal om te winnen, maar dat we de sfeer goed willen houden is minstens zo belangrijk. We doen het voor een groot deel ook voor de lol en willen dus gewoon een leuke avond hebben.

Wanneer je competitie wilt spelen, is het de bedoeling dat je een wedstrijdshirt aanschaft (vraag erna bij Joop).

Bekercompetitie
Wanneer je de reguliere competitie nog niet genoeg vindt of in april wil beginnen met competitie, dan kun je elk jaar na de voorjaarscompetitie je ook opgeven voor de bekercompetitie. Een team bestaat dan uit vier leden. Er worden dan dus 16 enkelpartijen gespeeld en daarnaast twee dubbels, zodat je in totaal op 18 partijen per wedstrijd komt. Er wordt geteld volgens de "klassieke telling", dat houdt in: best-of-three en de games tot de 21.

Wanneer je competitie wilt spelen, is het de bedoeling dat je een wedstrijdtenue aanschaft.

 

 

Subpagina''s (2): Rating Toernooi Teams