Archief‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

2013 voorjaar

TVP sluit competitie af met gelijkspel.

Na drie gelijke spelen aan de start van dit voorjaarsseizoen volgden kleine nederlagen en winsten, maar de slotwedstrijd tegen Elan 4 uit Baarn werd toch weer een 5-5.

Hiermee werd helaas niet echt revanche genomen op het verlies in Baarn van 6-4. In de eindrangschikking kwam de derde plek niet in gevaar net zomin als de tweede plek in het zicht kwam.

TVP startte direct met twee revanchepartij: Anton Klaassen in vijf games op Eric Mathura en Eward Cozijnsen in vier games op Peter van Dijk. Invaller Roel Lubben kwam met zijn verdedigende spel net te kort tegen de snelle aanvallen van Michel Brinkman, die in de uitwedstrijd niet had meegedaan. Voor het dubbelspel werd ook revanche verwacht, maar Eddy Uittenbogaard dacht daar met Mathura natuurlijk anders over. Uittenbogogaard was speciaal voor de teamspirit, de gezelligheid en het dubbelspel met zijn teamgenoten meegereisd en liet merken dat de winst vorige keer geen toeval was. Met ongeveer dezelfde cijfers en alleen 11-9 winst in de derde game ging het puttense duo voor de derde keer dit seizoen ten onder. Het was overigens de eerste keer in de twaalf onderlinge wedstrijden dat Uittenbogaard de enkels niet speelde.

Hierdoor kwam de stand op 2-2. Cozijnsen wist wederom te winnen van Mathura, maar Klaassen kon geen vuist maken tegen de sterk spelende Brinkman, zodat de stand naar 3-3 liep en door verlies van Lubben en winst van Cozijnsen op Brinkman, in de spannendste partij van de avond met 12-10 in de beslissende vijfde game, naar 4-4.In de partij tussen de anti-topspin speler Lubben en aanvaller Mathura wist de laatste zijn forehand- en backhandsmashes goed in stelling te brengen en bracht Elan op 4-5. In de slotpartij moest Klaassen weer even zoeken naar de zwakke plek van Van Dijk. Dit resulteerde in de merkwaardige gamestanden 3-11, 11-2, 6-11 en 11-5. De beslissende 11-4 gaf wel aan dat de zwakke plek gevonden was namelijk bolle spinballen op de backhand gevolgd door vlakke smashes.

Door deze uiteindelijke 5-5 werd een gemiddeld seizoen afgesloten, waarbij het dubbelspel met 70% weer het hoogste percentage scoorde. Klaassen bleef Cozijnsen net één partij voor met 63 en 60%. De invallers deden het dit voorjaar ook redelijk met 8 punten uit de 30 partijen. Met 52 punten werd TVP derde achter kampioen Huizen 4 met 68 punten en Almeerspin 3 met 57 punten.

Eward Cozijnsen tegen "woman of the match" Monique Kievith

Eerste thuisverlies voor TVP.

Het treffen met koploper Huizen was in de eerste helft de eerste winst en nu waren in de returnwedstrijd de cijfers omgedraaid en ook het eerste verlies in de eigen Meeuwenhal. Een 6-4 nederlaag. Doordat Almeerspin 3 later in de week maar 4 punten wist te scoren, werd Huizen kampioen.

Anton Klaassen wist in de openingspartij weer af te rekenen met Ferry de Hoogen. Zelfs het wedstrijdverloop in vier games was gelijk aan de uitwedstrijd. Routinier Geert Molenaar was wat minder in vorm en daar maakte Eward Cozijnsen gebruik van. In drie games nam hij revanche. Invaller Ad van Diepen startte tegen Monique Kievith en bleef haar aardig bij. De derde game wist hij te pakken, maar in de vierde game pakte de Huizenaarse de winst.

De volgende revanche moest het dubbel worden en TVP startte met 11-5 overtuigend. De tweede game liep door wat slordigheden aan TVP-kant uit op een 7-11 nederlaag, maar Cozijnsen en Klaassen deden er een schepje bovenop en namen met 11-9 en 11-4 toch revanche op de verloren dubbel in Huizen.

Er volgden twee revanchepartijen van de Huizense kant.  De Hoogen won in vier games van Cozijnsen en ook Kievith had genoeg aan vier games tegen Klaassen, waarmee de 3-1 voorsprong al snel door de Huizenaren naar 3-3 was ingehaald.

De aanstaande kampioenen gingen goed door en Van Diepen kon –als derdeklasser-  weinig inbrengen tegen de aanstaande eersteklassers. Ook Cozijnsen werd in de spannendste partij van de avond aan de zegekar van Kievith gebonden. In veel spannende games, waarin Cozijnsen spectaculair veel terugbracht, waren de harde smashes van Kievith hem uiteindelijk te machtig. Met 11-9 in de vijfde ging ook dat punt naar Huizen 4 en werd Kievth de “woman of the match”  In de slotpartij kon Klaassen gelukkig nog iets terugdoen. Zoals genoemd had Molenaar geen sterke avond en ook al waren de gamestanden met 12-10, 12-10 en 11-8 erg close, Klaassen kwam niet echt in de problemen.

TVP moest zich bij de 4-6 neer leggen en de enige nederlaag van Huizen was gerevancheerd en met 40-39 in games was het onderlinge resultaat ook net in de plus voor de kampioen.

Eward in de spannende slotgame tegen Pieter van Dueren den Hollander.

TVP ontevreden met winst.

De returnwedstrijd in Putten tegen Almeerspin 3 eindigde in een 6-4 winst. Toch was met name Anton Klaassen niet tevreden over zijn eigen prestatie; Met maar één winstpartij presteerde hij minder dan in de uitwedstrijd.

Wederom begon Klaassen tegen Pieter van Dueren den Hollander. Het verrassende verlies van de vorige ontmoeting was geen uitzondering. De partij was met vijf games iets spannender maar wederom ging de winst naar Almeerspin. Hierop volgde een uitstekende reeks voor TVP, waarin Eward Cozijnsen revanche nam tegen Theo Heijermans. Cozijnsen sloot met dezelfde cijfers nl.11-6 de vijfde game af. Invaller Henk van Winkoop pakte een zwaar bevochtte overwinning mee; Tegen Pieter de Vries won hij met 11-9 in de vijfde game.

Na de dubbel in drie games winst volgde de vierde single in vijf games. Cozijnsen pakte met minimaal verschil zijn tweede revanche partij: Van Dueren den Hollander moest met 15-13 zijn meerdere erkennen in de sterk spelende Puttenaar (zie foto). Toen Klaassen vervolgens in drieën van De Vries won was de tussenstand 5-1 en had TVP dus al evenveel punten als in Almere.

De reeks stokte in de volgende partij, maar dat Van Winkoop van Hijermans verloor was niet verwonderlijk. Cozijnsen hield zijn ongeslagen status van de avond door met 12-10, 16-14 en 13-11 van De Vries te winnen, die steeds bij het eind van de game voorbij gestreefd werd. Van Winkoop begon nog sterk tegen Van Dueren, mar na 15-13 in de eerste game kwam hij er verder niet aan te pas.

De slotpartij was de revanche partij van Heijermans tegen Klaassen. Hoewel laatst genoemde kansen genoeg kreeg om zijn voorsprong in winst om te zetten, wist hij ze niet te benutten. De reactie van Klaassen was ”een drievoudig balen, ten eerste onnodig verlies, ten tweede waren we met één puntje meer gelijk gekomen met hen en tot slot blijft mijn persoonlijke percentage onder Heijermans.”

TVP blijft middenmoter.

Na het dubbele programma van afgelopen week blijft TVP in de middenmoot hangen. Tegen hekkensluiter Good Luck werd met 8-2 ruim gewonnen, maar later in de week werd er in Amersfoort een kleine nederlaag geleden van 4-6. Hierdoor staat TVP op exact 10 punten van koploper Huizen 4 en blijft ook 10 punten voor op Elan 4, die op de 5e stek in de degradatiezone staan.

Met in de tweede competitiehelft vier thuiswedstrijden en maar één uitwedstrijd was er nog een kleine hoop op een TVP-stunt. Tegen Good Luck 1 werd er goed gescoord. Anton Klaassen nam revanche op Lennard van Leuven, ook al liet hij wel de eerste game liggen. Dat Klaassen die avond in vorm was bleek wel uit het feit dat het zijn enige gameverlies was van de avond. Ook Eward Cozijnsen had een betere avond dan in Bussum en nam revanche op zowel Ton Schuurhof als Paul van Zomeren en bleef ook ongeslagen. Invaller Evert Hald pakte tegen de materiaalspelers Schuurhof en Van Zomeren wel een game maar niet de partij. Tegen Van Leuven was zijn snelle contraspel echter ideaal en de aanvaller kwam niet in zijn spel. De opvallendste partij was wel het dubbel; niet dat Klaassen en Cozijnsen deze weer wonnen maar wel de cijfers; met 5-11, 11-4, 11-1 en 11-2 werden Van Leuven en Schuurhof weggespeeld.

Vol goede moed werd er naar Amersfoort getogen voor het treffen met Over ’t net 3 en tevens de laatste uitwedstrijd van dit voorjaarsseizoen. Ook al speelde dit team in een iets sterkere opstelling, de hoop op een kleine winst leek gerechtvaardigd. Het liep nogal anders: Binnen no time stond TVP 3-0 achter, was Klaassen kansloos tegen Lucien Peek, had Cozijnsen geen revanche genomen op Dick Dankers en was invaller Jan van Meerveld niet opgewassen gebleken tegen Pim Burgerhout. Enige lichtpuntje was de éne gamewinst van Van Meerveld.

Gelukkig vormde het dubbelspel het tweede lichtpuntje. Net als in Putten werd er in drie games vlot gewonnen. Hierna leek TVP het Over ’t net nog aardig moeilijk te maken. Klaassen nam wel revanche op Dankers, maar had daar wel vijf games voor nodig. Dat Van Meerveld vervolgens van de sterkste speler van de competitie –Peek- verloor was niet verwonderlijk. Wel opvallend was de winst van Cozijnsen op de lastige noppenspeler Burgerhout. De spannendste en langste partij van de avond wet met 11-8 in de vijfde game door Cozijnsen gepakt door veel geduld en vastheid. Toen Van Meerveld door snelle service en rustige aanvallen Dankers in de verdediging drong werd dat beloond met winst in vier games. Zo pakte Van Meerveld in zijn derde invalbeurt ook weer een puntje mee en kwam de stand op 4-4. Met Klaassen-Burgerhout en Cozijnsen-Peek voor de boeg kon het nog alle kanten op. De laatste twee wedstrijden in Amersfoort waren, net als de laatste thuiswedstrijd in 5-5 geëindigd en dat leek weer in de lucht te hangen. Klaassen kwam echter niet in zijn spel tegen Burgerhout, pakte wel één game maar liet daarna de kop hangen en speelde meer tegen zichzelf dan zijn opponent en ook al had hij de laatste twee ontmoetingen wel gewonnen, nu werd het een pijnlijke nederlaag. In het slotakkoord gaf Cozijnsen goed partij tegen Peek, maar liet een aantal gamepoints liggen kwam ook net te kort met 11-13 in de vierde.

Wisselende standen voor TVP

Zoals eerder bericht handhaaft het eerste van TVP zich in de middenmoot. TVP 4 heeft zich door blessures moeten terugtrekken. TVP 3 staat halverwege de competitie op de eerste plek in hun vierde klasse poule. Team 2 en 5 staan echter op de laatste plek en moeten vechten tegen degradatie.

Met name in de derde klasse poule waarin TVP 2 speelt is het erg spannend. Tussen nummer één en TVP zit slechts 11 punten. Deze week startde tweede helft en TVP 2 zal er alles aan doen om degradatie te voorkomen.

TVP 3 bestaande uit Bert Monster, Evert Hald, Gerrit van Diepen en Roel Lubben staan al 9 punten voor op de nummer 2. Bovendien staat laatstgenoemde met 15 uit 15 op 100%.

TVP 5 met nieuwkomers Gerald van Hoeven en GertJan de Ruiter staan er minder florissant voor. Met 8 punten achterstand op nummer 5 in hun vijfde klasse poule staat degradatie al bijna vast.


Henk van Winkoop tegen Eric Mathura van Elan 4 in Baarn

Eerste verlies voor TVP.

Konden we vorige week nog de eerste winst melden tegen koploper Huizen 4, afgelopen week kwam daar het eerste verlies bij en juist tegen hekkensluiter Elan 4. Dit geeft eens te meer aan hoe dicht alles bij elkaar zit in deze poule. TVP staat halverwege op 25 uit 5. Exact een gemiddelde van 5 punten per wedstrijd. Almeerspin 3 en Huizen staan beide op 32 en de rest staat onder TVP, maar de verschillen zijn niet groot.

In de openingspartij startte Anton Klaassen tegen de –op papier zwakste- Elanner Eric Mathura. De aanvankelijke onderschatting door Klaassen maakte al snel plaats voor bewondering voor de backhand afmaakslag van Mathura. Klaassen probeerde meer op diens forehand te spelen, maar toen Mathura daar ook heel snelle openingen mee sloeg wist Klaassen het niet meer. Mathura serveerde ook heel kort zodat Klaassen niet aan aanvallen toe kwam. In de beslissende vijfde game uiteindelijk een verdiende winst voor Mathura.

Eward Cozijnsen opende tegen de altijd lastige Eddy Uittenbogaard. Dienst vaste schuifballen en venijnige backhand smashes uit de pols blijven lastig. Gelukkig wist Cozijnsen strak met steeds vlakkere schuifballen te spelen, zodat de backhandsmashes te moeilijk werden en Cozijnsen in drie games won. Invaller Henk van Winkoop startte tegen Peter van Dijk, die met anti op zijn backhand zeer veel controle heeft en alles terugspeelt en met zijn forehand lange uithalen speelt die zo snel en met veel spin zijn dat ze bijna niet te stoppen zijn. Voor van Winkoop een lastige opgaven en met 1-3 in games kwam hij te kort.

Het TVP-dubbel wilde zich revancheren van de nederlaag van vorige week, maar kwam niet lekker in het spel. Zoals genoemd hebben zowel Uittenbogaard als Mathura een sterke bachhandafmaakslag en die werd veelvuldig in stelling gebracht. Pas in de derde game leek TVP terug te komen. Het bleef echter bij die ene game en na het verlies in vijf games vorige week, was dit een groter verlies in vier games.

De wedstrijd leek een zware nederlaag voor de TVP-ers te worden. Klaassen, die van de 10 ontmoetingen alleen de eerste en de laatste van Uittenbogaard verloor, wilde graag winnen, maar dat kostte hem erg veel moeite en met de nodige geluk balletjes wist hij met minimaal verschil van twee punten in de beslissende vijfde game te winnen.  Van Winkoop wist in zijn volgende partijen steeds één game te pakken, maar daar bleef het bij. Ook Cozijnsen kon tegen Van Dijk niet verder komen dan één game, maar had daarentegen met Mathura weinig moeite zijn service en strakke backhand waren te lastig voor Marthura om zijn risicovolle openingen goed te slaan. Met -7, -7 en -5 was het de slotpartij de grootste zege van de avond. Daarvoor had Klaassen in zijn laatste partij het weer op een beslissende vijfde game laten aankomen. Klaassen speelde voor zijn doen rustig en wachtte zijn kansen af. Door juist met weinig spin te spelen kon Van Dijk zijn anti-topspin rubber minder goed benutten en werd de lange partij in het voordeel van de Puttenaar beslist.

Eerste winst voor TVP.

Het treffen met koploper Huizen 4 ging de tafeltennissers uit Putten goed af. De motivatie om goed te presteren was er. Vooral omdat de 10-0 van vorig jaar tegen dat team in een sterkere opstelling gerevancheerd moest worden. Dat lukte door een 6-4 overwinning.

Het score verloop was niet geheel volgens verwachting, maar de opening wel. Ferry de Hoogen heeft een snoeiharde fore- en backhand afmaakslag, maar tegen Anton Klaassen krijgt hij te weinig kans om die in stelling te brengen. Klaassen heeft voor hem een lastige service en zet zelf direct druk.  Toch waren de gamestanden wisselend, maar met 11-4, 4-11, 11-9 en 11-5 was de eerste punt binnen. Tegen routinier Geert Molenaar had Eward Cozijnsen het moeilijk. Molenaar kwam hard door met zijn forehand en backhand en ook al bracht Cozijnsen veel terug Molenaar hield het initiatief en bracht de stand op 1-1. Invaller Bram Hage speelde de spannendste partij van de avond. Tegen Monique Kievith kwam hij 2-0 achter, maar vocht zich terug. Diepe schuifballen en geplaatste openingen gaf de linkshandige Puttenaar vertrouwen. Met 11-9, 11-9 en 12-10 pakte hij verdient de winst.

Aangezien Huizen nog geen dubbel had gewonnen en TVP driemaal tot dikke winst kwam, zou het Klaassen en Cozijnsen wel lukken te winnen. Met 11-3 en 11-8 leek het die kant op te gaan, maar Kievith en De Hoogen gingen wat minder roekeloos slaan, er ontstonden rally’s, Klaassen ging ingehouden spelen waardoor juist de harde smashes van de Huizenaren goed doorkwamen en de partij kantelde. Met -7, -8 en -6 was de eerste verloren dubbel een feit.

De Puttenaren baalden enorm, maar Klaassen had geen tijd daarbij stil te staan. Tegen Molenaar moet hij altijd fors aan de bak, dicht bij tafel blijven en zoveel druk zetten dat Molenaar niet goed kan blokken of overnemen. In vier games lukte dat en TVP kwam op 3-2 .  Hage was niet opgewassen tegen De Hooge, die de ballen goed plaatste en de openingen van Hage hard overnam. Toch wist Hage wel een game af te snoepen van hem. Andersom gold dat in de partij erop, waarin Kievith één game van Cozijnsen wist te winnen. De backspin van Cozijnsen, maar ook diens onverwachte aanvallen haalden Kievith uit haar spel.

De enige winstpartij in drie games kwam op naam van Molenaar, die Hage weinig kans gaf. De routine won glansrijk in dit duel. Klaassen wist echter ongeslagen te blijven, ook al moest ook hij één game aan Kievith afstaan, hij kwam niet echt in gevaar. Het vijfde punt was binnen en het vierde gelijke spel hing in de lucht. Onbekend is of Cozijnsen het 12-10, 11-2, 11-2-verlies van het jaar daarvoor nog in gedachten had, feit was wel dat hij met 11-2 de strijd opende tegen De Hoogen.  De Hoogen pakte met 11-9 de tweede, Cozijnsen leek na 10-5 de derde eenvoudig te pakken, maar dat lukte pas met 13-11. Weer kwam De Hoogen terug met 12-10, maar TVP behaalde zijn eerste winst door de afsluitende 11-7 voor Cozijnsen.

Door de 9-1 winst van Almeerspin 3 op Elan 4 heeft Almeerspin met 27 punten de koppositie van Huizen 4 overgenomen. Huizen staat op 26 en TVP derde op 21 punten

 
Eward pakt derde game tegen Pieter van Dueren den Hollander, man of the match

TVP valt in herhaling.

Het lijkt voor de tafeltennissers van TVP er nu al op dat dit het seizoen van de gelijke spelen wordt. Ook het derde duel in deze voorjaarscompetitie werd gelijk gespeeld. Tegen Almeerspin 3 kwam er een 5-5 op het scorebord, die al redelijk te voorspellen was.

In de wetenschap dat Almeerspin met 10-0 van Good Luck 1 had gewonnen, waar TVP twee weken terug 5-5 tegen speelde, leek het een zware pot te worden. Twee jaar terug werd er in Almere echter ook al gelijk gespeeld en in Putten destijds met 4-6 verloren, mede door een verrassend verlies in het dubbelspel. Uiteindelijk was de puntenverdeling voor TVP net als tegen Good Luck in Bussum met dezelfde invaller nl. Jan van Meerveld.

Ook al was de eindstand redelijk te verwachten, hoe die tot stand zou komen was juist anders dan verwacht. De beste speler van Almeerspin Bas Smeulders was niet opgesteld en Theo Heijermans, die wel speelde, was voor de TVP-ers een onbekende.

Anton Klaassen begon tegen Pieter van Dueren den Hollander. Een noppenspeler waar hij 1,5 jaar terug nog dik van won. Van Dueren speelde echter dichter bij tafel en dwong Klaassen terug zodat hij geen goede spinballen kon slaan en won in vier games. Ook Eward Cozijnsen startte met een nederlaag. Tegen Heijermans waren het mooie rally’s: goed schuifwerk en aanvallen die uit de tweede lijn gepareerd werden; Zowel in de derde als vierde game wist Cozijnsen spectaculair twee matchpoint weg te spelen. In de beslissende vijfde game was Heijermans met 11-6 te vast; met name qua aanval en smashes. Jan van Meerveld moest één game wennen aan het noppenspel en de forehand-uithalen van Pieter de Vries. Door rustig en goed geplaatst te spelen kon De Vries zijn forehand niet meer benutten en was de angel uit zijn spel. Een prima winst voor Van Meerveld.

In het dubbelspel slaagden Heijermans en Van Dueren erin om de tweede game van Klaassen/Cozijnsen te pakken, de andere games gaven met -5, -4, -4 wel aan dat de TVP-ers verder niet in gevaar kwamen. Heijermans was er wat beduusd van en Klaassen maakte daar ,in de daaropvolgende enkelpartij, gebruik van. Door veel druk te zetten vanaf de service kwam Heijermans er niet aan te pas. In hoog tempo haalde Klaassen met -2,-2 en –6 de winst binnen. Van Meerveld had weinig kans tegen Van Dueren, die beter speelde dan ooit, maar Cozijnsen pakte vrij eenvoudig het punt tegen De Vries. Toen Van Meerveld met een 11-2 winst tegen Heijermans startte leek er een overwinning in de lucht te hangen. Heijermans pakte de tweede game echter met 11-4 terug en kwam daarna niet meer in gevaar. Omdat Klaassen ook niet in gevaar kwam tegen De Vries was het vijfde punt binnen. Cozijnsen wist één game van Van Dueren af te snoepen, maar kon geen vuist maken tegen de man of the match.


Invaller Bram Hage tegen Lucien Peek, de kopman van Over 't net.

Wederom gelijkspel voor TVP.

Ook de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Het gevreesde Over ’t net 3 kwam niet in zijn sterkste opstelling, waardoor er winstkansen lagen. Vaste krachten Klaassen en Cozijnsen lieten echter punten liggen. Door het goede invallen van Bram Hage, die twee van zijn drie wedstrijden won, werd er een 5-5 behaald.

Anton Klaassen startte tegen Dick Dankers, een oude bekende waar Klaassen goed tegen kan spelen. Het eerste punt ging echter toch naar de Amersfoorter, die in veir ganes met minimaal verschil de sterkere bleek. Eward Cozijnsen startte tegen kopman Lucien Peek. Een tegenstander waar zelden van gewonnen werd, en ook dit keer moest Cozijnsen z’n meerdere erkennen in Peek, terwijl hij toch met 2-0 in games voor was gekomen.

Invaller Bram Hage begon tegen Herman Brok. Ook Hage kwam met 2-0 voor, maar bij 8-4 in de derde sloegen de zenuwen toe. Brok kwam met tweemaal 11-9 terug en de beslisende vijfde game was nodig voor de winst te bepalen. Ook deze werd spannend, maar met 11-9 trok Hage toch aan het langste eind.

Het dubbelspel werd met -7, -7 en -4 een duidelijke overwinning voor TVP, waarbij de gamestanden zelfs meer spanning suggereren dan er was.

Toen Cozijnsen ook niet opgewassen bleek tegen Dankers, leek een nederlaag op komst. Zeker toen Klaassen met 2-0 achter kwam tegen Brok. Gelukkig wist hij het tij te keren en met 11-5 de slot game af te sluiten. Nadat Hage van Peek verloor en Cozijnsen van Brok won kwam de stand op 4-4 en waren winst en verlies nog mogelijk. Hage speelde de spannendste pot van de avond tegen Dankers en wist voor een verrassing te zorgen door met 11-9, 14-12, 7-11 en 12-10 de partij naar zich toe te trekken. Aan Klaassen de eer om de winst binnen te halen, maar Peek wilde zijn ongeslagen status behouden. Klaassen begon wat slordig, kwam 01 achter, maar ging steeds beter spelen en nam met 2-1 de leiding. De sterke derde game kende helaas geen vervolg. Het lastige noppenspel en de snoeiharde aanval van Peek maakten het hem te lastig en met tweemaal 11-6 ging het laatste punt naar Over ’t net.

I
Invaller Van Meerveld in de lange game tegen Van Zomeren

TVP start met gelijkspel

De tafeltennissers van TVP begonnen de voorjaarscompetitie met een matig optreden. Tegen het gepromoveerde Good Luck 1 werd in Bussum een gelijkspel behaald. Tegen dit –op papier- zwakste team uit de competitie was eigenlijk wel op winst gerekend.

Slechts één promovendus uit de derde klasse telt de poule van TVP en daartegen startte het Puttense team, dat door het vertrek van Ermeloër Jos Wijnands, een seizoen met invallers speelt. Het werd een avond vol verrassende partijen, zowel in positieve als negatieve zin.

Invaller Jan van Meerveld droeg een steentje bij door van aanvaller Lennard van Leuven te winnen in zijn openingspartij. Tegen korte noppen speler Paul van Zeumeren en anti-topspinspeler Ton Schuurhof kwam hij niet tot winst. Wel haalde hij met 22-20 in de openingsgame tegen Van Zomeren een record qua gelijk opgaande strijd. Na de 10-10 was toen pas de vereiste twee punten verschil behaald.

Anton Klaassen deed het goed tegen de materiaalspelers: Weliswaar met één verliesgame en met weinig overtuigende gamestanden won hij zijn openingspartij van Schuurhof. Tegen Van Zomeren het verschil duidelijker. Met bolle spinballen kon hij Van Zomeren onder druk houden en eenvoudig winnen. Zijn slotpartij tegen Van Leuven was een tegenvaller. Of onderschatting meespeelt is altijd moeilijk te bepalen, maar wel zeker is dat Van Leuven een krachtig antwoord had op de topspinopeningen van Klaassen. Direct na de stuit een snelle overname met fore- en backhand maakte Klaassen kansloos. In drie games verlies terwijl Van Leuven nog niets had gewonnen, Klaassen al twee partijen en ook in het dubbelspel Van Leuven met Schuurhof kansloos waren geweest tegen Klaassen en Cozijnsen: 11-1, 11-5 en 11-3.

Eward Cozijnsen speelde ook een aantal vreemde partijen: Zijn openingspartij tegen Van Zomeren leek na 2-0 in games winst op te leveren. Maar het noppenspel werd vaster en degelijker en in de uiteindelijke vijfde game kreeg Cozijnsen geen vat meer op het spel. Tegen Van Leuven was het met -7, -4 en -6 een heel vlotte winst; maar de slotpartij tegen Schuurhof was zeer wisselvallig met smashes over en weer en spectaculaire rally’s. Na 11-9; 4-11; 7-11 en 11-3 leidde Cozijnsen de vijfde game met 10-5, miste een eenvoudige bal en daarna nog 10 matchpoints. Bij 16-16 volgde een foute service – de eerste van de avond- en direct benutte Schuurhof zijn eerste matchpoint en pakte de winst.

Comments