Archief‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

2012 najaar

TVP overzicht senioren najaar.

Nu alle wedstrijden bij de senioren zijn gespeeld kan de balans worden opgemaakt.

Zoals reeds vermeld en net als in het voorjaar werd het eerste team derde. Met 53 punten was ook dat zelfs exact gelijk. In feite een gemiddeld seizoen voor het eerste team.

TVP 2 haalde het dit jaar in de derde klasse niet. In een ongemeen sterke poule met veel ex tweede klasse teams werd het met 32 punten laatste in de poule en zullen ze volgend seizoen  voor het kampioenschap gaan in de vierde klasse. Evert Hald en Roel Lubben deden het met resp. 47 en 44% gezien de poulesterkte niet slecht.

TVP 3 werd met 53 punten tweede achter het sterke UTTC 6, die wel met een gelijkspel tegen TVP begonnen, maar daarna toch vlot uitliepen. In dit TVP-team haalden Bram Hage en Jan van Meerveld een nette 71% score.

TVP 4 werd zoals eerder vermeld kampioen. Uiteindelijk haalden ze zelfs 80 punten en gaan ze komend voorjaar weer vierde klasse spelen. Gert Wassink bleef met 97% op één verliespartij staan. Joop  Meiders haalde 80%; Mario Marees en Martien Jansen kwamen uit op 71%

TVP 5 had de pech bij het geroutineerde Hilversum 23 in de poule te zitten en werden achter dit team 2met 63 punten in hun vijfde klasse poule. Volgend seizoen schuift Gerben Schuilenburg, die 74% haalde, door naar het de derde klasse en zal het team versterkt worden met GertJan de Ruiter en Gerard van Hoeven.

TVP 6 haalde met 22 punten net iets minder dan de 27 in het voorjaar. Het team eindigde op de zesde plek in de zesde klasse. Beste man in dit team was Gert Faber met 37%.

Komende maandag de traditionele afsluiting met het 11-consumptietoernooi en 7 januari de start in het nieuwe jaar met het ratingtoernooi.

TVP neemt afscheid van Jos Wijnands

TVP ging voor haar laatste competitieduel naar Utrecht in de wetenschap dat het voor Jos Wijnands de laatste TVP wedstrijd zou worden. De Ermeloër, die ook in Harderwijk speelt, kiest definitief voor de Harderwijker vereniging, met als belangrijkste reden het feit dat er daar driemaal per week gespeeld kan worden tegen éénmaal in Putten. Na zeven jaar en 14 competities komt er helaas een einde aan deze teamopstelling van het eerste TVP-team.

De wedstrijd tegen kampioen UTTC 2 was voor de statistieken, maar natuurlijk was TVP wel gebrand op een revanche van de zware 2-8 nederlaag in Putten. Het werd echter een teleurstellende 7-3 nederlaag met opvallende persoonlijke resultaten. Zowel Anton Klaassen als Eward Cozijnsen wisten geen enkelspel te winnen. Juist Wijnands was in goede doen en pakte twee singles en samen met Cozijnsen het dubbelspel.

Kopman Gido Jehoel deed het aan UTTC kant weer uitstekend. Hij bleef ongeslagen en had alleen tegen Wijnands een beslissende vijfde game nodig, die hij wel overtuigend wist te winnen. Zeker na de 2-0 stand hing er een verrassing in de lucht dat Wijnands de topspeler van deze competitie zou verslaan. Jehoel nam bewust wat minder risico en pakte de winst en daarmee een 90% score in deze competitie.

Vooral voor Klaassen was het geen avond om te onthouden. Het balgevoel was er nauwelijks en op twee redelijke games tegen Mark Broers na, was het spel nauwelijks om aan te zien. Cozijnsen deed het iets beter met één game tegen Broers en twee tegen neef Jurian Broers.

Wijnands pakte Mark Broers knap in drie games en Jurian Broers met 15-13 in de vierde game. Ook het dubbel met Cozijnsen ging vlot in drie games.

Hierdoor sloot Wijnands de competitie af met een net percentage van 47% terwijl Klaassen en Cozijnsen, die veel beter stonden, uiteindelijk op 53% eindigden. Met 53 punten eindigde TVP op de derde plek. Eenzelfde aantal punten overigens als in de voorjaarscompetitie.

Het afscheid van Wijnands is overigens wel een domper voor TVP’s eerste team. Het viel niet mee om er een vervanger voor te vinden, zonder andere teams teveel geweld aan te doen. Vooralsnog blijven Klaassen en Cozijnsen met z’n tweeën spelen en zullen ze met invallers de ontstane leegte opvullen.

Op de foto Jos Wijnands geflankeerd door zijn teamgenoten: links Anton Klaassen en rechts Eward Cozijnsen.

Eerste gelijkspel TVP.

Na drie 6-4 overwinningen op rij is het TVP net niet gelukt deze zegereeks voort te zetten. In Vianen kwam TVP tegen Vita 1 niet verder dan 5-5. Een teleurstellende uitslag omdat in Putten met 8-2 werd gewonnen.

Er waren wel wat overeenkomsten met de eerste returnpartij tegen Bunshot. Ook nu werden er 3 punten minder gehaald en ook nu was het met name kopman Klaassen die matig presteerde. In Bunschoten was het te wijten aan zijn nieuwe batje en in Vianen had hij wat last van de gladde vloer, waarop hij niet zo goed uit de voeten kon. In de openingspartij haalde hij zijn enige punt binnen. Tegen André Pouw was het net als in Putten winst in vier games, maar het spel was minder overtuigend.

Nadat Eward Cozijnsen in drie games vlot van Jaap Kersten had gewonnen en Jos Wijnands, door de sterk spelende Rick Meijer was verslagen, waren de uitslagen nog gelijk aan die van de thuiswedstrijd; maar het gevoel heel anders.  Dit werd bevestigd in de vierde partij van Klaassen tegen Kersten: In Putten winst in vieren, in Vianen verlies in vier games. Klaassen kwam niet in zijn ritme en Kersten maakte daar goed gebruik van door op de juiste momenten te wachten en wel zijn aanvalskansen te pakken. Door een dubbel op de naastgelegen tafel, was eerst dit enkelspel gespeeld en omdat de Puttenaren hadden afgesproken dat –de binnenkort vertrekkende- Wijnands zou dubbelen, kwam dat ook wel goed uit.

Toen dat dubbel Wijnands-Cozijnsen de eerste game met 11-0 aan de broek kreeg, leek ook dat een vlot punt voor Vita te worden. Het TVP-dubbel knokte zich terug en in een enerverende partij met veel spannende rally’s werd een vijfde beslissende game afgedwongen. Deze ging helaas toch vrij ruim met 11-5 naar Vita en zo stond TVP met 3-2 achter.

De rest van de avond bleek redelijk voorspelbaar: Wijnands en Cozijnsen wonnen vrij eenvoudig van Pouw en Kersten had geheel geen antwoordt op de noppen van Wijnands. Daartegenover stonden twee vijfgamers van Meijer, die met gedegen schuiven en goed aanvalsspel Cozijnsen aftroefde en weliswaar geen antwoord had op de bolle backhand topspin van Klaassen, maar ook die partij tactisch naar zich toe trok door goed geplaats te spelen. Met driemaal winst werd hij de man van de avond.

Aangezien UTTC 2 van Rega 3 wist te winnen zijn de posities duidelijk verdeelt. TVP staat derde en zal dat ook in de laatste wedstrijd blijven. Wel zal het team nog éénmaal met Jos Wijnands gebrand zijn op een revanche van de grootste nederlaag dit seizoen: de 2-8 thuisnederlaag tegen UTTC 2. Maandag de 26e zal die laatste wedstrijd van Jos Wijnands in TVP-kleuren zijn in Utrecht. Hij stapt over naar Harderwijk 1, waar hij –toevallig in dezelfde kleuren- dit seizoen al speelde en kampioen werd in de 2e klasse Oost.

TVP bezorgt Rega 3 eerste nederlaag.

De Puttense tafeltennissers waren erg gebrand op een revanche tegen streekgenoot Rega uit Nijkerk. De 6-4 nederlaag in Nijkerk tegen deze promovendus uit de derde klasse was behoorlijk tegen gevallen. Net als tegen TTCL de week ervoor werd de uitslag omgekeerd en werd er thuis dus wel winst behaald. Voor de Nijkerkers, die het bijzonder goed doen in deze pittige poule, de eerste nederlaag.

De wedstrijd in Putten kende veel meer revanchepartijen dan de week ervoor tegen TTCL. Anton Klaassen begon met veel elan tegen Mike Bos, die in Nijkerk ongeslagen was gebleven. Klaassen wist echter nog goed dat met name dienst backhand genadeloos de punten binnen haalde. Door een sterke service en forehandaanval zette hij zoveel druk dat Bos achter de feiten aan liep. De tweede game lukte het even niet, maar de andere drie games won Klaassen overtuigend en was de eerste revanchepartij binnen. Eward Cozijnsen had een ronduit zwakke start tegen Harrie Kuijvenhoven. Door te weinig controle over de bal en geen vastheid werd het een saaie partij met veel missers; Ook Jos Wijnands had tegen de vaste Bert de Vries met -7,-9 en -9 net te weinig in te brengen en TVP kwam op een 1-2 achterstand.

Het dubbelspel liep wat wisselvallig, maar na twee goede games en een bijna puntloze derde game pakten Klaassen en Cozijnsen wel weer overtuigend de vierde met 11-5 en was Cozijnsen wat meer in zijn spel gekomen.

Hierdoor volgde een tweede revanchepartij: Cozijnsen tegen Bos. Na 16-14 in de eerste spannende game werd Cozijnsen nog vaster en kreeg Bos geen vat meer op het spel.

De spannendste en één van de meest verrassende partij van de avond was die van Klaassen tegen De Vries. Hier pakten de Nijkerkers een revanchepartij terug. In Nijkerk leek Klaassen met bolle spinballen de verdediger vrij eenvoudig  te ontregelen. Nu lukte dat in Putten nauwelijks en in een vijfde beslissende game ging hij met 11-13 de boot in. Toen Wijnands daarna ook van de gedegen spelende Kuijvenhoven verloor, stond er 3-4 tussenstand op het bord en leek de kans op een revanche vrij klein.

Cozijnsen wist wel van De Vries te winnen en nadat Wijnands in een zinderende partij van Bos had gewonnen was het een zeer gemotiveerde Klaassen die opvallend eenvoudig van Kuijvenhoven wist te winnen en de overwinning binnen haalde.

Een mooi avondje tafeltennis en er werd nog driftig over nagepraat. De eindstand lijkt met 7 punten verschil tussen zowel de nummers één en twee als tussen twee en drie vast te staan: UTTC 2 voor Rega 3 en dan TVP 1. Met nog twee wedstrijden te gaan zal dat wel niet meer wijzigen. Deze week speelt TVP in Vianen tegen Vita 1 en op 26 november staat de slotwedstrijd tegen UTTC 2 in Utrecht op het programma.

 TVP neemt revanche op TTCL.

In de tweede wedstrijd van de tweede competitiehelft heeft TVP revanche genomen op de 6-4 nederlaag in Leusden tegen TTCL. Met dezelfde cijfers werd deze gelijkwaardige tegenstander in de Meeuwenhal wel verslagen. Slechts twee partijen maakten het verschil: Cozijnsen tegen Kamp en het dubbelspel.

Door de vrij korte tafeltenniscompetities was het slechts een ruime maand geleden dat de uitwedstrijd in Leusden werd verspeeld. Hierdoor is het, naast het kleine thuisvoordeel, met name de vorm van de avond die de verschillen bepaald. In de openingspartij bleek dat Anton Klaassen wat meer in te brengen had tegen Jeroen Kamp, die in Leusden in topvorm verkeerde. Klaassen werd wel in drie games verslagen maar had met 26 punten beduidend meer inbreng in de partij dan in Leusden met 19 punten. Eenzelfde conclusie kon getrokken worden na de partij van Eward Cozijnsen tegen André Snoek: Cozijnsen werd door de lastige verdediger in drie games verslagen maar maakte zelf 25 punten tegen 13 in Leusden.

Ook Jos Wijnands deed het tegen Timmy Knippers een slag beter door met 11-9 in de vierde te winnen in plaats van 11-9 in de vijfde in Leusden.

De iets betere persoonlijke prestaties waren de opmaat naar de eerste revanchepartij: het dubbel. Cozijnsen en Klaassen kennen de zwakke punten van het Leusdense dubbel ondertussen aardig en wisten dat goed te benutten. Met 11-8, 11-8 en 11-6 werd het de grootste overwinning voor de Puttenaren. Hiermee namen ze ook enigszins revanche op de matige prestatie van het Leerdammer dubbeltoernooi de zaterdag ervoor, waarbij ze in 2010 2n 2011 de 2e-klasse titel hadden veroverd.  Markant was dat de 2e-klasse titel dit jaar naar Jos Wijnands en André Snoek ging. De TVP-TTCL combinatie die al vaker samen een sterk dubbel vormden.

De tweede revanchepartij volgde direct: Cozijnsen wist knap in vier games van Kamp te winnen. Hierna volgden twee mindere partijen, maar wel met gelijke uitslagen als in Leusden. Klaasen wist in vijven met veel moeite van Knippers te winnen en Wijnands had tegen Snoek weinig kans. Cozijnsen liet tegen Knippers alleen de eerste game liggen en Wijnands pakte één game tegen Kamp.

Hiermee kwam de stand op 5-4 en was het aan Klaassen om de overwinning binnen te halen. Met zijn nieuwe batje en de prestaties van de afgelopen weken leek dit een pittige opgave. Na een eerste verliesgame van 11-8 liet hij toch nog zien dat verdediger Snoek voor hem als aanvaller een te kloppen tegenstander is. Met bolle spinballen en pittige smashes werden er drie games op rij gewonnen en was TVP tevreden met de overwinning.

Doordat TTCLwel meer games heeft gewonnen in de onderlinge wedstrijden zullen ze boven TVP eindigen mochten ze aan het eind van de competitie evenveel punten hebben. Voorlopig staat TVP derde met 8 punten voorsprong op TTCL op nummer vier. Nummers één en twee, resp. UTTC 2 en Rega 3 liepen wel verder uit en staan nu op 12 en 9 punten voorsprong.

Deze week weer een revanchepoging tegen Rega 3 en komende week de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Vita in Vianen.

TVP net sterker dan Bunshot.

In de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft hebben de tafeltennissers van TVP de 9-1 winst van de thuiswedstrijd bij lange na niet gehaald. In Bunschoten werd het tegen Bunshot 1 een krappe winst van 6-4. Met name kopman Pieter van de Vuurst haalde revanche op de drie verliespartijen in Putten door driemaal winst.

In de openingspartij bleek Anton Klaassen nog niet genoeg gewend aan zijn nieuwe batje om er constant mee te spelen. Vooral het aantal foutieve services was opvallend. De evengoed al lastige Arie van Diermen profiteerde daarvan door met 17-15 in de vierde game de winst te pakken. Na deze revanche partij volgde er nog één. Eward Cozijnsen had het enige punt in Putten verspeelt aan Ronny Vermeer. In drie vlotte games liet Cozijnsen zien dat hij deze dag duidelijk de sterkere was.

Pieter van de Vuurst nam zelfs driemaal revanche en eerste  slachtoffer was Jos Wijnands. Van de Vuurst had zijn vorige batje weer ter hand genomen en dat was te merken. Bijna foutloze backhandschuifballen en af-en-toe een backhandsmash vanuit de forehandhoek lieten weer de Van de Vuurst zien die het de TVP-ers vaker erg lastig maakt.

Na deze drie revanchepartijen was het dubbel aan de beurt. Wederom wisselend spel van met name Klaassen, maar met 6-11 in de vijfde game toch verdiende winst.

Nadat Klaassen weinig overtuigend maar wel in drie games van Vermeer had gewonnen, kwam de spannendste en langste partij van de avond weer op naam van Wijnands. Tegen Van Diermen ging het heel wisselend gezien de eerste twee games van 11-2 en 3-11. Na 11-8 en 7-11 werd de slotgame een zinderend spannende pot die met twee punten verschil naar Wijnands ging.

De rest van de avond was voorspelbaar: Klaassen ging redelijk gelijk op met Van de Vuurst, maar verloor. Wijnands pakte Vermeer eenvoudig  en Cozijnsen moest nogal warm draaien tegen Van Diermen maar pakte drie games op rij na de eerste met 11-3 te hebben verloren.

Deze 6-4 voor TVP maakt duidelijk dat er weinig kampioensaspiraties meer zijn. UTTC en Rega staan al respectievelijk 8 en 9 punten voor. Toch zal TVP komende weken trachten met name genoegdoening te halen uit revanche op de verloren wedstrijden uit de eerste competitiehelft. Dat begint deze week tegen TTCL en maandag aanstaande in de Meeuwenhal tegen Rega 3 uit Nijkerk.

TVP derde halverwege najaarscompetitie.

Nu in de inhaalweek alle teams een halve competitie hebben afgewerkt is duidelijk dat TVP op een derde plek staat met 27 punten uit 5. De achterstand op koploper UTTC 2 bedraagt 8 punten; de voorsprong op de degradatiepositie , waarop Bunshot 1 nu staat, bedraagt 10 punten. De tweede helft zal vooral in het teken staan van revanche van een aantal verloren partijen, waarvan komende maandag in de Meeuwenhal de eerste op de agenda staat. TTCL 1 uit Leusden komt op bezoek en TVP zal proberen de 6-4 nederlaag van de uitwedstrijd om te draaien naar een overwinning.

TVP 2 heeft het dit seizoen slecht getroffen met een uitermate sterke 3e klasse poule. Het team staat laatste met 6 punten achterstand om degradatie te voorkomen. Een ogenschijnlijk onmogelijke opgave in deze poule.

TVP 3 staat tweede, maar met een gat van 11 punten op koploper UTTC 6 zit een kampioenschap er dit seizoen waarschijnlijk niet in.

TVP heeft daar wel zicht op. Met 9 punten voorsprong op de nummer twee TVS 2 licht de titel in deze vijfde klasse poule voor het oprapen.

TVP 5 heeft, net als het derde, de pech een uitermate sterk team in de poule te hebben. Hilversum 23 staat al 11 punten los, terwijl ons vijfde wel stevig op de tweede stek staat.

TVP 6 heeft ook een behoorlijk sterke poule en is hekkesluiter met 6 punten achterstand op de nummer 5 in de poule.

Jeugdteam ook in middenmoot.

Het jeugdteam heeft een wat andere poule-indeling en is nog net niet halverwege in hun poule van zeven. Met 23 uit 5 staan ze op een vijfde plek, maar zowel de nummer 3 als 4 heeft 24 uit 5. De verschillen zijn dus klein en de mogelijkheden voor dit team om wat op te schuiven nog groot.

TVP onderuit tegen UTTC 2.

TVP ging in het treffen met het uit de eerste klasse gedegradeerde UTTC 2 onderuit, door met 2-8 te verliezen. De strijd om het kampioenschap is hierdoor uit beeld geraakt. UTTC staat al gelijk met een wedstrijd minder en Rega 3 is al 7 punten uitgelopen.

De wedstrijd startte met de twee kopmannen, waarbij de Utrechter Gido Jehoel favoriet was tegen Anton Klaassen. De controlerend spelende Jehoel, met bovendien een felle forehandopening, had in het verleden weinig moeite met Klaassen. Nu ging in het begin de strijd gelijk op met 14-16 en pakte Klaassen nog wel één game, maar winst zat er wederom niet in. Eward Cozijnsen maakte meer kans tegen de vaak alles of niets spelende Jurian Broers. Helaas voor de Puttenaar lukte bij hem zowat alles in de beslissende vijfde game. Ook Jos Wijnands gaf Mark Broers goed partij, maar moest met driemaal twee punten verschil zijn verlies accepteren.

Enige hoop was gevestigd op het vaak goed draaiende dubbel Klaassen/Cozijnsen. Maar juist dit werd de grootste nederlaag van de avond. Jehoel en Broers dicteerden het tempo en de Puttenaren liepen achter de feiten aan.

Nadat Cozijnsen ook niet meer dan één game binnenhaalde tegen Jehoel, Klaassen tegen M. Broers veel kansen had, maar ze liet liggen en Wijnands tegen M. Broers ook net te kort kwam, hing er zelfs een 0-10 afstraffing in de lucht.

Cozijnsen wist het tij te keren. Tegen M. Broers wist hij met minimale verschillen, maar wel in drie games, te winnen. Hierna volgde de verrassing van de avond. Jehoel, die de hele competitie pas één partij had verloren verslikte zich in de verrassende aanvallen van Wijnands. In drie games was de verrassing een feit. Ook tegen J. Broers had Klaassen door zijn lastige service goede kansen, maar keer op keer liet hij ze liggen. Wat zijn teamgenoten wel lukte – om één puntje te pakken- lukte Klaassen deze avond niet. Zijn commentaar, dat hij wel lekker gespeeld had tegen deze open en aanvallende spelers, was weliswaar gemeend maar nauwelijks een troost voor de 0% score deze avond.

Aangezien er nog een tweetal inhaalwedstrijden gespeeld moeten worden is de totaalstand halverwege nog niet op te maken.

Komende week is de eerste return wedstrijd in Bunschoten tegen Bunshot 1.

TVP naar 8-2 tegen Vita.

De tafeltennissers van TVP hadden weinig problemen met de gepromoveerde derde klassers van Vita 1 uit Vianen. Met 8-2 werd een grote overwinning behaald, die echter noodzakelijk was om nog voor de titel mee te kunnen doen. Na de twee 6-4 nederlagen van de weken ervoor een goede opsteker voor de belangrijke wedstrijd tegen UTTC 2 deze week.

Anton Klaassen startte tegen derde man André Pouw en won de eerste game zo dik dat hij direct insukkelde. Na verlies van 10-12 in de 2e game werd hij weer wakker en maakte het uit met 11-1 en 11-7.

Eward Cozijnsen kwam wat moeilijk los van kopman Rick Meijer. Maar na 12-10 en 16-14 maakte hij in de derde game de partij af met 11-7.

Jos Wijnands leek zijn partij ook te winnen maar na 2-1 in games begon bij tegenstander Jaap Kersten alles goed te lopen en kwam, na een spannend slot met 9-11, het eerste punt voor Vita op het scorebord.

Het dubbel Klaassen/Cozijnsen zorgde voor het snelste punt. Met -7, -5 en -9 werd het koppel uit Vianen vlot verslagen.

De uiteindelijke 8-2 kwam echter niet vlot op het scorebord. Dat Cozijnsen in 3 games van  topman Meijer won was nog geen garantie voor eenvoudige winst op diens teamgenoten. Tegen Pouw kwam hij 2-0 in games voor, liet er vervolgens weer 2 liggen om met 11-3 de laatste ruim te winnen, Ook tegen Kersten was een extreem wisselvallige partij met een 11-1 game maar ook weer twee verliesgames. Met 11-6 in de vijfde behield Cozijnsen toch zijn ongeslagen status deze avond.

Ook Klaassen moest wat games afstaan, maar na een verliesgame leek de motivatie weer terug om de partij af te maken en ook Klaassen bleef ongeslagen.

Zoals vaker speelde Wijnands weer veel games met wisselend succes. Tegen Meijer leek hij na 2-0 ook de winst te kunnen pakken, maar de Vianer kwam sterk terug en won in vijven. Tegen Pouw had Wijnands wel een eenvoudige partij. Met -8, -8 en -6 werd deze eenvoudig verslagen.

Deze week de topper tegen UTTC 2, die verrassend van Rega 3 hadden verloren. Hierdoor is Rega 3 momenteel koploper, maar heeft UTTC nog een wedstrijd te goed. Na de inhaalweek komende week kan de stand halverwege de competitie opgemaakt worden.

TVP 1 verliest streekduel.

In de derby van het eerste team van TVP tegen het derde van de Nijkerkse vereniging Rega, ging laatstgenoemde met 6-4 met de eer strijken. Een knappe prestatie van de Nijkerkers, die gepromoveerd vanuit de derde klasse dit geroutineerde 2e klasse team wisten te verslaan.

Dat het een spannend avondje zou worden bleek direct in de eerste partij. De ervaring leek in het voordeel van Anton Klaassen te werken tegen Jordin van Dasselaar. Toch was er een beslissende 5e game nodig, waarin Klaassen overtuigend de leiding nam. De jonge Van Dasselaar gaf echter niet op en vocht zich na een 9-1 achterstand terug tot 9-9. Gelukkig voor TVP en pakte Klaassen met 12-10 toch nog de winst.

Eward Cozijnsen wist in de eerste game van zijn partij tegen Mike Bos de aanvaller voldoende te ontregelen. Daarna pakte Bos steeds meer ballen met zijn bijna feilloze backhandaanval op en bleek dit zelfs zijn enige game-verlies van de avond.

Jos Wijnands had in zijn openingspartij weinig in te brengen tegen medeverdediger Bert de Vries. Het noppenduel ging vrij vlot naar Rega en zo stond TVP al vroeg tegen een achterstand aan te kijken.

Ook in het dubbelspel liep een en ander niet zo vlot voor de Puttenaren. Na tweemaal 12-10 winst kwamen de Nijkerkers terug tot 2-2 in games. De slot game werd met minimaal verschil (11-9) wel weer gewonnen, maar overtuigend was het niet.

Dat Klaassen en Bos aan elkaar gewaagd waren, bleek wel uit de gelijk opgaande strijd die in de eerste game pas eindigde in een 23-21 stand voor Bos. Beide hadden een lastige service en wisten de kansen om het af te maken niet snel te benutten. Ook de 2e game was niet bij de 11 klaar, maar was wel wat sneller met 13-11. Hierna probeerde Klaassen wat andere openingen, maar dat maakte Bos met zijn eerder genoemde backhand gedecideerd af.

Wijnands wist zich tegen Van Dasselaar steeds beter vast te bijten, maar verloor net in vier games. Teg Bos, die een veel vastere aanval heeft dan Van Dasselaar maakte hij weinig kans. Klaassen en Cozijnsen wisten wel van De Vries te winnen. Cozijnsen door juist niet aan te vallen en te wachten op de fouten van De Vries en Klaassen door bol te spinnen en daarna af te slaan. Klinkt wellicht eenvoudig, maar dat was het zeker niet gezien de volle vijf games die beide Puttenaren daarvoor nodigt hadden.

De Puttense hoop op een gelijkspel was gevestigd op Cozijnsen in de slotpartij tegen Van Dasselaar. Ook hierin was het de verdienste van Van Dasselaar dat hij zich niet van de wijs liet brengen door de backspinballen en harde aanvallen van Cozijnsen in de eerste game. Hij bleef zijn aanvallen afvuren op de TVP-er en wist daarmee de winst in zijn partij en voor de gehele wedstrijd binnen te halen.

Aangezien medekoploper UTTC 2 deze week niet speelde gaat Rega nu met 21 punten aan kop en heeft TVP al een achterstand van 4 punten. Wellicht dat daar deze week wat van kan worden goedgemaakt tegen hekkensluiter Vita 1, die naar de Meeuwenhal komt, maar ook steeds sterker is gaan spelen.

Maandag 8 oktober is de topper tegen UTTC 2, dat uit de 1e klasse komt, in de Meeuwenhal in Putten,.

TTCL 1 wint van TVP 1.

De tweede wedstrijd van dit najaar werd door de tafeltennissers van TVP in Leusden gespeeld tegen TTCL 1. Dit team was slecht begonnen maar liet de Puttenaren zien dat ze niet verzwakt waren. Met 6-4 hielden ze de winst in eigen huis en veel meer zat er voor de TVP-ers eigenlijk niet in.

Ook deze avond startten de twee kopmannen tegen elkaar: André Snoek tegen Anton Klaassen. Klaassen weet de zwakke plek van de stugge verdediger, maar had alle moeite om zijn eigen slagen consequent uit te voeren en de hoge ballen af te slaan. Met 9-11 in de beslissende vijfde game pakte hij toch net het punt. Eward Cozijnsen lukte dat in de vijfde game net niet tegen Jeroen Kamp. De aanvaller met zeer snelle forehand bleef rustig zijn kansen afwachten werd de man van de avond door ongeslagen te blijven. Vooral Klaassen was kansloos tegen hem.

Ook Jos Wijnands begon met een zwaar bevochten overwinning tegen derde man Timmy Knippers. 9-11 in de beslissende vijfde game leverde TVP een 2-1 voorsprong op.

Dat Klaassen en Cozijnsen niet zo in vorm waren werd duidelijk in het dubbel. In het voorjaar van 2010 was het dit dubbel van Snoek en Kamp dat de TVP-ers van de 100% score afhield. Destijds een zinderende partij, die voor het kampioenschap cruciaal bleek, nu een vrij kansloos verlies in vier games.

Na het dubbel pakten Klaassen en Cozijnsen ieder  nog wel een punt tegen Knippers, maar het spel van Snoek ligt alleen Klaassen, zodat Snoek weer twee punten voor TTCL pakte. Als genoemd gaf Kamp ditmaal de doorslag. In goede vorm is hij door de TVP-ers niet te kloppen, ook al maakte Wijnands het hem behoorlijk moeilijk en was ook dat een parttij in vijf games.

Een onverwacht verlies voor TVP, die toch graag meewillen doen om het kampioenschap. Verwacht werd dat UTTC 2 dik zou uitlopen, maar die lieten zelfs 5 punten liggen tegen Bunshot en staan twee punten voor op TVP. Die koppositie delen ze met Rega 3, dat 3 punten liet liggen bij hekkensluiter Vita 1. Deze week het treffen met Rega in Nijkerk en aanstaande maandag zal er thuis in de Meeuwenhal alles aan gedaan worden om zo min mogelijk punten tegen Vita te verspelen. 

TVP naar 9-1 in openingsduel.

De tafeltennissers van TVP zijn de najaarscompetitie uitstekend begonnen. Werd er in 2010 in Putten  nog met 7-3 en 6-4 van Bunshot 1 gewonnen, nu werd er slechts één tegenpunt geduld. Met name ten opzichte van de tweemaal 5-5 in Bunschoten was de overwinning groot.

De partij startte met de twee kopmannen tegen elkaar: Anton Klaassen tegen Pieter van de Vuurst, een stugge vaste speler met een onverwachte aanvalsslag. Klaassen wist de laatste drie duels te winnen en was ook ditmaal niet van zijn stuk te krijgen in drie games met kleine verschillen pakte hij het eerste punt. Ook Eward Cozijnsen had aan drie games genoeg om met Arie van Diermen af te rekenen, hetgeen hem in Putten eerder ook lukte maar in Bunschoten nog niet. Jos Wijnands kwam aanvankelijk niet los van derde man Ronny Vermeer, maar nadat met 13-11 de eerste game was veroverd, pakte hij met -3 en -7 vlot de winst.

Het dubbel Klaassen/Cozijnsen kwam nog wat moeizamer op gang en leverde de eerste game in, daarna werd ook dat punt vlot binnen gehaald. Nadat Cozijnsen verrassend eenvoudig van Van de Vuurst en Klaassen ook in drie games van Vermeer hadden gewonnen stond er al een 6-0 stand op het bord.

Zoals zo vaak leverde Wijnands weer de spannendste partijen van de avond. Zowel tegen Van Diermen als tegen Van de Vuurst werden lange partijen gespeeld. In beide kwam Wijnands met 2-1 in games achter, maar hij haalde ook in beide met 13-11 en 11-9 de laatste twee games binnen. Duidelijk werd dat zijn vechtlust en spel in de zomer niet achteruit waren gegaan. Later in de week speelde hij ook nog met Harderwijk een wedstrijd waarin hij ook ongeslagen bleef. Dus een 100% score voor Wijnands.

Het verliespunt kwam van Cozijnsen, die geen druk kon zetten tegen Vermeer en zodoende in drie games verrassend verloor, van de op papier minste tegenstander. Klaassen wist de slotpartij in vier games te winnen van Van Diermen, maar het niveau was niet al te best.

Of de overwinning echt bijdraagt aan de kansen om het kampioenschap valt nog te bezien. UTTC 2 liet geen punt liggen tegen Vita en neemt dus met 10 punten direct de koppositie in. Verrassend was de uitslag van TTCL uit Leusden, die ook als titelkandidaat gezien werd, maar onderuit ging tegen Rega 3 in Nijkerk. Rega won met 8-2 en gaf daarmee aan zeker niet terug te willen naar de derde klasse en direct mee te willen doen om het kampioenschap.

Tafeltenniscompetitie weer van start.

Aanstaande mandagavond start TVP 1 de najaarscompetitie met een treffen in de Meeuwenhal tegen Bunschot 1 uit Bunschoten/Spakenburg. De laatste twee keer dat dit team bij TVP in de poule zat, eindigden ze één plek onder TVP. Een team dat verslagen moet kunnen worden, maar ook zeker niet onderschat mag worden.

Ook dit seizoen is de favoriet de degradant uit de eerste klasse. Ditmaal is dat UTTC 2 uit Utrecht. Met 45 punten en drie spelers van rond de 50% horen ze eigenlijk in die klasse thuis. TVP zal er een zware klus aan hebben om dit team van het kampioenschap af te houden. Ook in het najaar van 2010 werd dit team kampioen in de klasse van TVP.

Dat het een pittige poule is, komt ook door TTCL 1 uit Leusden. Een team dat al vaker met TVP om de titel streed en dat in het voorjaar van 2009 verloor, maar één jaar later won.

Ook de onderkant van de poule – de promovendi uit de 3e klasse- maakt de poule tot een uitdaging. De teams Vita 1 en Rega 3 zijn bepaald niet de minste teams uit die klasse en ook die partijen zijn niet bij voorbaat gewonnen.

Dus wederom een uitdagende competitie met aardig wat oude bekenden en grote kans dat alles dicht bij elkaar zit. Dus wie maandagavond zin heeft om Jos Wijnands, Eward Cozijnsen en Anton Klaassen te komen aanmoedigen is van harte uitgenodigd in de Meeuwenhal vanaf 20:00.

TVP met 7 teams in de najaarscompetitie..

Over anderhalve week start voor de tafeltennissers weer de najaarscompetitie. TVP start met 6 seniorenteams en één jeugdteam.

Bij de senioren speelt het eerste team weer tweede klasse, waarover volgende week meer.

Het tweede en derde team zijn van nummer gewijzigd om de jongere leden uit het derde team meer kansen te geven om in een hoger team in te vallen. Beide teams zullen weer uitkomen in de derde klasse en we zijn weer benieuwd hoe ver de ambities van met name het derde team reikt.

Na de degradatie uit de vierde klasse zal het vierde team voor het kampioenschap gan in de vijfde klasse. Ook het vijfde team gooit hoge ogen om dezelfde klasse kampioen te worden, Vorig seizoen troffen ze het niet met een sterke poule, maar dit seizoen liggen er zeker kansen.

Het zesde team zal proberen de goede  prestatie van vorig seizoen te verbeteren en meer dan 27 punten te scoren in de zesde klasse.

Het jeugdteam van TVP speelt in een poule van zeven in de zesde jeugdklasse. Het team bestaande uit Rafaël Schut, Nina Blom en Dinand van Til mogen nu voor het eerst in de echte competitie hun talent tonen, nadat ze voorgaande seizoenen in de Startersklasse waren uitgekomen. Ook naar de prestaties van dit jeugdige team wordt met spanning uitgekeken.

Comments