Nieuws‎ > ‎

Wijnands eindigt TVP-carrière met verrassende winst.

Geplaatst 9 jan. 2013 13:23 door Webmaster TVP   [ 9 jan. 2013 13:32 bijgewerkt ]
In tafeltennisland is het Oliebollentoernooi voor clubofficials een traditionele afsluiting van het jaar.  De afvaardiging van TVP bestond dit jaar uit Jos Wijnands, Joop Meinders, Eward Cozijnsen en Anton Klaassen. Niet allemaal officials, maar hoe meer zielen hoe meer vreugd is het belangrijkste adagium. Toernooispelers Anton en Eward redden het niet om in de prijzen te vallen, maar in zijn laatste week als TVP-er was het Jos die verrassend de hoofdprijs voor zich opeiste.

Het toernooi in Hilversum wordt altijd gehouden op de laatste vrijdag van het jaar. Er wordt gespeeld met voorgift omdat er spelers van allerlei niveau meedoen. In de vier poulerondes is het zaak je te plaatsen voor de achtste finales door zo min mogelijk verliespunten.

Anton en Joop vielen met 5 verliespunten net buiten de boot. Jos ging met vier net door en de nog ongeslagen Eward met geen verliespunten, waardoor hij –als enige- een bye kreeg en direct doorging naar de kwartfinale.

Ondertussen legde Jos, die al menig zware pot had gespeeld en daarbij verrassend van Joop had verloren, gestaag de weg naar de top af. Door tegenstanders die tussen 1e en 2e klasse acteren, zoals Marcel Nieuwendijk en Wim Oud, te verslaan liet hij al zien dat de vele trainingsuren bij Harderwijk zijn vruchten afwerpen.

In de kwartfinale werd éénvoudig winnaar van de trofee Eward nipt verslagen door drievoudig winnaar Joost Blankenberg van Almeerspin, die met zijn vaste en onvoorspelbare spel op weg ging naar zijn vierde titel.

In de halve finale kreeg Jos met Geert van Oss van datzelfde Almeerspin te maken met een zeer geduchte 1e klasser. De oud-teamgenoot van Klaassen werd echter in drie games door Jos opzij gezet, waardoor hij in de finale tegen Blankenberg moest aantreden.

Nadat Van Oss zich in de kleine finale over de derde plek had ontfermd werd de finale gestart. De topfitte Blankenberg leek na de eerste gewonnen game de titel te gaan opeisen, maar de strijdlust van de vermoeide Jos was ongekend. Door last van zijn borst had hij het grootste deel van de avond al last van kortademigheid, maar Jos geeft nooit op en knokt door. Het publiek genoot enorm van die strijd en beloonde Jos met een ovationeel applaus toen hij het beslissende punt binnenhaalde.

Een prachtige afsluiting van 2012 voor TVP, maar zeker voor de vertrekkende Jos Wijnands.

Comments