Nieuws‎ > ‎

Sportmarathon 2013

Geplaatst 17 apr. 2013 01:21 door Webmaster TVP   [ 18 nov. 2015 11:52 bijgewerkt ]

Het gaat door! De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het programma en het oprichten van het bestuur. Beide is gelukt,  nu is het tijd om het programma te lanceren en het bestuur te presenteren.

De sportmarathon vindt dit jaar onder toeziend oog plaats van de stichting Sport Marathon Putten. Hierin hebben plaatsgenomen Jacqueline Beumer, Gerrit Kroes, Hermien Schoonbeek, Albert de Bruin en Harry Hoorn. Daarnaast is er een fanatieke groep die zich bezig houdt met het programma. Dit zijn Bas Goettsch, Wim Jurg, Ad van Diepen en Chris Huygens.

Het programma vindt plaats op vrijdag 28 en 29 juni 2013. Van 14:00 uur tot 17:00 uur is er een speciaal programma voor de kinderen, vervolgens zijn de jongeren en volwassenen aan de beurt. Voor hen start de sportmarathon om 17:00. De kinderen geven zo de fakkel door aan de jongeren en volwassenen. Het programma van de volwassenen duurt tot en met 14:00 uur de volgende dag. Zo wordt er in totaal 24 uur gesport!

Er komt van alles aan bod; voetbal, fiets crossen, darten, volleybal, klaverjassen, tennis, zwemmen, dammen, roeien, schaken, squash, tafeltennis, badminton, krachtcircuit, touwtrekken, badminton, korfbal, midgetgolf, kanovaren, hardlopen, turnen en bowlen. Daarnaast is er ook nog een spinningonderdeel die gedurende de hele sportmarathon door loopt, hoe langer de fiets bezet is des te meer punten er behaald kunnen worden.

Bij de volwassenen is er deze eerste editie plaats voor 16 teams. Een team bestaat uit minimaal 25 deelnemers en beschikt over een coach die eindverantwoordelijk is voor het team! De volwassenen spelen in 1 leeftijdscategorie tegen elkaar, dit is 17+. Deelname aan de sportmarathon kost € 125,- per team. Dit is maar € 5,- p.p. voor heel veel sportplezier!

De organisatie van de sportmarathon benadrukt dat het een recreatieve sportmarathon is met een gezond vleugje prestatie. Sportiviteit en respect staan hoog in het vaandel. Alle deelnemers moeten binding hebben met Putten, het invliegen van professionele sporters is niet toegestaan. Teams mogen uit verschillende samenstellingen ontstaan en meedoen; verenigingsleven, buurtschappen, bedrijven, scholen vriendengroepen etc.

Vanaf volgende week is www.sportmarathonputten.nl online en kunnen de teams zich inschrijven. Op de website kunnen de teams tevens het hele programma in zien!

Comments