Nieuws‎ > ‎

Ratingtoernooi 2012

Geplaatst 31 jan. 2012 11:48 door Webmaster TVP   [ 31 jan. 2012 11:57 bijgewerkt ]
Jos Wijnands (hieronder in actie) en Andries Dekker (rechts) hebben het ratingtoernooi TVP 2012 gewonnen!

Henk van Winkoop (links) tegen Jos Wijnands (rechts)
 
Andries Dekker 
 

Vorige week speelde TVP zijn voorjaarstoernooi in de vorm van een ratingtoernooi. Hierbij krijgt de zwakkere speler punten voor middels een voorgift. Dit kan variëren van 2 tot 9 punten in partijen tot de elf. Het was dit jaar de derde editie bij de senioren en de eerste bij de jeugd.

De ratings van de spelers van TVP lopen van 0 voor de nieuwste leden tot 399 van Anton Klaassen, momenteel de speler met de hoogste rating.

Toernooileider Ad van Diepen had voor de 14 junioren en 22 senioren eerst poules en winnaarpoules en daarna bij de senioren kruisfinales bedacht.

Bij de junioren gingen Niels van den Berg en Gerwin Knoppert uit de 1e poule, Andries Dekker en Rafaël Schut uit de 2e poule en David Simon met Jurian Huissen uit de 3e poule door naar de finalepoule.

Hierin kwam Andries Dekker als winnaar uit de bus net voor Niels van den Berg. Gerwin Knoppert werd derde.

Bij de senioren gingen Anton Klaassen, Eward Cozijnsen, Henk van Winkoop en Kevin Lunek als poulewinnaars door naar de tweede ronden. Als nummers twee kwamen Ad van Diepen, Bert Monster, Jos Wijnands en Bram Hage erbij.

In deze tweede ronde gingen, naast de finalisten van vorig jaar: Bram en Henk, ook uit het eerste team Jos en Eward door naar de halve finales.

Net als vorig jaar was het wederom een treffen tussen de routine van de spelers van het eerste team en de jeugd. Ditmaal was de routine sterker. Zodoende stonden Henk en Bram om de derde plek te spelen. Dit treffen werd door Henk gewonnen. De finale was een prooi voor Jos, die vrij eenvoudig van Eward won.

Dit ratingsysteem wordt vanaf begin mei ook gespeeld in het bekertoernooi van de afdeling Midden van de NTTB. Iedereen die nu lid wordt kan straks al meedoen met dat toernooi, waarbij jouw sterkte wordt ingeschat en je – door de voorgift- spannende partijen kunt spelen tegen spelers van elk niveau.

Dus kom vrijblijvend een keertje spelen op de maandagavond in de Meeuwenhal.

Comments