Nieuws‎ > ‎

Finale Starterscompetitie bij TVP

Geplaatst 19 apr. 2014 03:40 door Webmaster TVP   [ 21 apr. 2014 05:59 bijgewerkt ]

In de Meeuwenhal werd zaterdag de finale van de startersfinale gehouden. Alle beginnende tafeltennissers uit Midden Nederland streden met elkaar om de eindrangschikking te bepalen en natuurlijk om de grote beker voor de eerste plek.

 

In afdeling Midden van de NTTB (Nederlandse Tafeltennis Bond) word er voor de beginnende tafeltennissers een competitie georganiseerd. Deze competitie wijkt af van de reguliere (jeugd-)competitie.

Ten eerste bestaan de teams uit twee personen of drie personen, die vier enkelspelen en één dubbelspel spelen (Dus 5 in plaats van de reguliere 10 partijen)

 

Te tweede wordt er slechts een halve competitie gespeeld, waarna er een herverdeling op sterkte plaats vindt. Hierdoor spelen de beginners nooit tweemaal tegen een veel te sterk of veel te zwak team. Tot slot wordt de competitie afgerond op één zaterdag op één locatie waarbij dit voorjaar de keuze was gevallen op Meeuwenhal in Putten.

 TVP zelf was met twee teams vertegenwoordig, waarbij team 4 bestaande uit Floris van den Hoek en Robin Geitenbeek heel verdienstelijk tweede werd achter Woerden. Team 3, bestaande uit Pim Remijn en de broers Lennard en Edward van Rijn, deed het ook erg goed en eindigden op de vierde plek.

Comments