Nieuws‎ > ‎

Eerste plankentoernooi

Geplaatst 9 jul. 2012 07:21 door Webmaster TVP   [ 9 jul. 2012 07:24 bijgewerkt ]

Plankjes
De TVP speelde voor het eerst in haar geschiedenis een zogeheten plankentoernooi. De populariteit van dit soort toernooien, waarbij iedereen met een eenzelfde eenvoudig batje speelt, neemt zienderogen toe.
 
Op de foto hiernaast zien de de winnaars bij de jeugd, van links naar rechts: Gerwin Knoppert (1e), Nina Blom (2e) en Dinand van Tiel(3e). 
 
Bij de senioren werd Anton Klaassen de eerste plankjeskampioen.
 
 
 
Met name het feit dat voormalig wereldtopper Jan-Ove Waldner in Nederland aan zo’n toernooi deelnam heeft de populariteit doen toenemen. Ook bij buurvereniging Rega uit Nijkerk zijn de WUTTO-toernooien ongekend populair en werd er afgelopen zaterdag nog een groot internationaal toernooi gespeeld met alle landelijke toppers. WUTTO staat voor World United Table Tennis Organisation. Deze organisatie houdt een wereldranglijst bij en houdt dit jaar al voor de elfde keer wereldkampioenschappen.  

Voor TVP dus de hoogste tijd om voor de eigen leden zo’n toernooi te organiseren. Het werd een groot succes. Bijna iedereen deed mee. Doordat er met deze batjes geen effect kan worden gegeven was het in het begin nogal wennen, maar leverde het ook langere rally’s op.

Wedstrijdsecretaris Ad van Diepen had de indelingen weer gemaakt en ook bij de jeugd werd er fel gestreden om de eerste plek. De finale bij de jeugd ging tussen Gerwin Knoppert en de verrassend goed spelende Nina Blom. Nina was echter niet tegen Gerwin opgewassen, zodat hij zich de eerste Puttense jeugd-plankenkampioen mag noemen.

Bij de senioren was de opkomst als gezegd ook groot. Ook de net van een oogblessure herstelde Anton Klaassen was weer van de partij. Gezien zijn topspinspelletje dichtte hij zich weinig kansen toe, maar één en ander liep anders. Na een gelijkspel tegen Gert Wassink beef hij ongeslagen in zijn poule. Ook zijn kwart- en halve finale tegen respectievelijk Jan van Meerveld en Henk van Winkoop werden vrij eenvoudig gewonnen. In de andere halve finale werd Bram Hage door Eward Cozijnsen geklopt. In de finale gaven de vrienden elkaar weinig toe. Eerst werd Cozijnsen wat overrompeld door de aanvallen van Klaassen, maar in de tweede game kreeg hij er wat meer controle over. Een derde game leek eraan te komen, maar Klaassen wist de 8-10 nog om te zetten in een 11-13 overwinning en mag zich dus de eerste senioren plankenkampioen van Putten noemen.

Comments