Nieuws‎ > ‎

Clubkampioenen TVP 2012

Geplaatst 9 jul. 2012 06:59 door Webmaster TVP
Clubkampioenen TVP 2012
Afgelopen weken werden er bij de tafeltennissers weer de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Deze zijn gewonnen door Gerben Schuilenburg (jeugd) en Anton Klaassen (senioren). De winnaars bij de senioren staan op de foto hiernaast van links naar rechts: Henk van Winkoop (2e F), Eward Cozijnsen (2e E), Anton Klaassen (1e E en clubkampioen), Joop Meinders (1e G), Bram Hage (1e F), Kevin Lunek (2e G) en Gert Faber (1e H) 
 

Bij de junioren werd er weer fel gestreden om de 3 bekers. Tot de laatste ronde bleven Niels van den Berg en Andries Dekker ongeslagen. Alleen de uiteindelijke nummer 3, Gerwin Knoppert wist van beide één game af te snoepen. In de finale bleek de ervaring en harde smashes van Andries het te winnen van het talent van Niels, die genoegen moest nemen met de tweede plek.

Hierna werd er nog om de algemene jeugdtitel en wisselbeker gestreden.

Gerben Schuilenburg, die al bij de senioren competitie meespeelt was torenhoog favoriet voor deze titel. Door het ontbreken van Johan Esveld was er direct een finale tegen Andries Dekker. Andries kwam met zijn harde smashes er af en toe goed doorheen, maar de routine en topspin van Gerben gaven de doorslag. Hij neemt de wisselbeker over van Mats van der Ploeg, die geen lid meer is en dus zijn titel niet verdedigde.

Bij de senioren hing er een verrassing in de lucht toen na de eerste speelavond Bram Hage brutaal aan kop ging. Hij won met 2-1 van zowel Anton Klaassen als Eward Cozijnsen. Maar door de toernooiopzet waarbij elke game telde zakte hij de tweede avond terug, omdat hij weliswaar niets verloor, maar wel game-pjes liet liggen. Toen hij in één van de laatste rondes met 2-1 van Jos Wijnands verloor, waren zijn kansen verkeken. Eward Cozijnsen maakte een einde aan de kampioenskansen van Wijnands door hem met 3-0 te kloppen. Nadat Klaassen met 2-1 van Wijnands had gewonnen was er tot slot in de laatste ronde een echte finale tussen Klaassen en Cozijnsen. Degene die nog twee games zou pakken mocht zich de kampioen noemen. Cozijnsen pakte de eerste game en leek op weg naar zijn derde titel op rij. Klaassen pakte de tweede game nipt met 12-10, maar kwam in de derde al snel met 5-0 achter. Na de wissel van speelhelft trok hij verrassend de stand weer naar 5-5 en stoomde door naar 9-7. Met een mazzelballetje werd het 10-7. Hierna pakte Cozijnsen nog één punt. Tot slot maakte Klaassen het winnende punt met een typerend zacht balletje. Hij kon ,voor zijn doen, zo rustig spelen omdat Cozijnsen zich ook tot verdedigen beperkte. Klaassen pakte hiermee zijn elfde titel en is na zijn oogblessure weer helemaal terug.

Comments