Nieuws‎ > ‎

Nina en Eward winnen ratingtoernooi

Geplaatst 13 jan. 2013 23:25 door Webmaster TVP   [ 13 jan. 2013 23:28 bijgewerkt ]
Het ratingtoernooi van TVP op maandag 7 januari is gewonnen door Eward Cozijnsen en Nina Blom. Bij het tafeltennistoernooi was Nina Blom kampioen van de jeugd, bij de senioren trok Eward Cozijnsen aan het langste eind.

Het ratingtoernooi van TVP is een toernooi dat ieder jaar gehouden wordt. Spelers van elke sterkte kunnen meedoen. Om de strijd spannender te maken krijgen minder sterke spelers punten voor op de betere spelers. Dit gaat aan de hand van de rating die door de Nederlandse tafeltennisbond aan een speler toegekend is. Er worden games tot de 21 punten gespeeld.

De spelers werden ingedeeld in poules van vier, waarvan de eerste twee doorgingen naar de knock-outfase. Er werd fanatiek getafeltennist. Bij de jeugd was de sfeer gemoedelijk, maar bij de senioren gingen het er wat fanatieker aan toe. Er klonken regelmatig kreten van vreugde en frustratie door de zaal.

De finale bij de jeugd ging tussen de 16-jarige Andries Dekker en Nina Blom van 12, waarbij Nina een voorsprong van acht punten kreeg. De finale bestond uit 1 set. Andries slaagde er niet in de achterstand om te buigen, Nina won met 21-16. Bij de senioren ging de eindstrijd tussen Eward Cozijnsen en Joop Meinders, waarbij Meinders de sets begon met een 8-0 voorsprong. Waar Joop zijn zenuwen duidelijk niet onder controle leek te hebben en veel fouten maakte, bleef Eward rustig. Cozijnsen won de best-of-3-sets met 2-0.

Cozijnsen vertelde vlak na zijn gewonnen finale: “Ik vind het geweldig dat ik gewonnen heb. Iedereen heeft evenveel kans om te winnen, dus het blijft spannend.” Nina Blom was ook in haar nopjes met haar overwinning. Zij zei na haar overwinning verlegen: “Ik vind het hartstikke leuk dat ik gewonnen heb.”

Comments